counter

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου
Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου

Ένα δυσάρεστο γεγονός έγινε γνωστό το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου 4/05. 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και έκανε γνωστό πως η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον θάνατό της.  

“Έφυγε η Άννα”, έγραψε, ενώ πρόσθεσε στα σχόλια ένα βίντεο από εμφάνιση της ηθοποιού στο Ηρώδειο το 2008.  

Ποια ήταν η Άννα Παναγιωτοπούλου;

Η Άννα Παναγιωτoπούλου γεννήθηκε το 1947 στην Κυψέλη και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας (και προσωπικό της ''φαβορί''), θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.). Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται ''κλασικές''.

Στην προσωπική της ζωή παντρεύτηκε το 1972 και απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη, το 1973, που της χάρισε ενα εγγόνι. 

Με πληροφορίες από wikipedia.gr.

FTHIS GOOGLE NEWS
Ακολουθήστε το Fthis.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή FThis (με ενεργό σύνδεσμο προς το FThis.gr)

MOST POPULAR